top of page

Ari është para...

çdo gjë tjetër është kredi
JP Morgan

Pse të investoni në ar fizik

Ari prej letre ose ari fizik: cilat janë ndryshimet?

Investimi në ar do të thotë shufra ari ose argjendi dhe monedha. Por oferta e arit është në fakt më e gjerë. Ekzistojnë dy lloje të investimeve të arit: ari fizik dhe ari letre.

 

Ari fizik përfaqëson metalin e çmuar më të prekshëm; Ari në letër i referohet blerjes së të njëjtit metal në formën e kontratave të tregtuara në këmbim.

 

Në teori, të dy investimet janë afër njëra-tjetrës, pasi ari i letrës përsërit performancën e arit fizik. Megjithatë, kur bëhet fjalë për një strehë të sigurt dhe nuk jeni të njohur me tregun e aksioneve, është më mirë t'i drejtoheni arit fizik, pasi ari prej letre mbart disa rreziqe, veçanërisht ato që lidhen me emetuesin e produktit financiar, i cili mund të p.sh. , duke falimentuar.

Sa fitoni duke investuar në ar?

Bankat qendrore ndërtojnë rezerva ari, por ekonomia reale kërkon gjithashtu sasi gjithnjë në rritje ari për industrinë, tregtinë, zejtarinë dhe teknologjinë. Ari është gjithashtu bazë për shumë produkte financiare, si p.shETF ose ETC.

Si rezultat, ari nuk është vetëm një aktiv shumë fitimprurës, por konsiderohet gjithashtu një strehë e sigurt për investitorët.

Për të dhënë disa shembuj tërentabiliteti:

 

Nëse do të kishit investuar në ar 5 vjet më parë, do të kishit fituar mbi 50%

Nëse do të kishit investuar në ar 20 vjet më parë, do të kishit fituar mbi 500%

(kjo llogaritje është bërë në USD më 05.12.2021)

Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur investoni në ar fizik?

1. Certifikimi ari

2. Kujdestaria

3. Mënyra e blerjes

4. Vlera e blerjes

 

1. Certifikimi ari:

Është thelbësore të blini nga furnitorë të çertifikuar; AtyZvicra është lider botëror në këtë, dhe në veçanti Kantoni Ticino ka 3 nga më të mëdhenjtë në territorin e tijrafineritë e aritnë mbarë botën, duke prodhuar 70% të të gjitha bareve në mbarë botën . 

Kujdes nga monedhat e arit: shumica emonedha aripërmban ar dhe nuk është 999.9% ar i pastër i rafinuar, si p.sh. një shufër. Kjo i bën monedhat e arit tërheqëse për koleksionistët, por shumë më pak të sigurta se sa shufrat e shufrave për investitorët!

2. Kujdestaria

Marrja e arit në shtëpi është sigurisht një kënaqësi, por paraqet një rrezik të madh: përveç rreziqeve të humbjes dhe vjedhjes (të kushtueshme për t'u siguruar në shtëpi), kur dëshironi të shisni shufrën tuaj të arit, blerësi do ta kërkojë atë. a. certifikimi: në rastin e shufrave të vogla, certifikimi mund të jetë shumë i shtrenjtë, nëse krahasohet me vlerën e vetë shufrës

3. Mënyra e blerjes

Mënyra më e sigurt për të blerë arin është përmes blerjeve të rregullta me kalimin e kohës. kjo ju lejon të përfitoni nga efekti"mesatarja e kostos".

4. Vlera e blerjes

Shumica e kompanive që tregtojnë arin aplikojnë një vlerë të brendshme, e cila jo gjithmonë korrespondon me vlerën e aksioneve të arit. Në këtë mënyrë, klienti kur blen shufrat paguan më shumë seç duhet për arin dhe merr më pak se sa duhet kur i shet. Kjo është arsyeja pse mysbc u sugjeron klientëve të saj të kontaktojnë Resonor SA, Lugano, e cila zbaton një politikë kostoje në transparencë të plotë dhe garanton që vlera e aplikuar për blerjen dhe shitjen e arit do të korrespondojë gjithmonë me atë aktuale. ).

GoldSaver: zgjidhja për investitorët e vegjël

Anchor 1

Nëse do të ekzistonte mundësia e blerjes së arit fizik nga 75 CHF .-- / muaj, duke blerë rregullisht shufra të prodhuara dhe të çertifikuara në Zvicër, të mbajtura në kasafortë, 100% e siguruar, a do t'ju pëlqente?

mysbc.ch AG, Bellinzona ka rënë dakord për këto kushte kornizë për klientët e saj në bashkëpunim meResonor SA, Lugano. Kjo marrëveshje, e quajturGoldSaver  ju lejon të investoni me fitim dhe siguri nga 75 .-- CHF / muaj.

SmartGold L: zgjidhja për investitorët e kujdesshëm

Anchor 2

Nëse do të ekzistonte mundësia e blerjes së shufrave të arit, të mbajtura në kasafortë, 100% të siguruara, duke siguruar gjithashtu shumën tuaj të investuar edhe nëse vlera e arit në bursë duhet të ulet në vend që të rritet, a do ta pëlqenit?

mysbc.ch AG, Bellinzona ka rënë dakord për këto kushte kornizë për klientët e saj në bashkëpunim meResonor SA, Lugano që lejojnë një investim të tillë të siguruar duke filluar nga blerja e 100 gram. Kjo marrëveshje, e quajturSmartGold L  ju lejon të investoni në një aktiv shumë fitimprurës me kapital 100% TË GARANTUAR tashmë duke filluar nga pak më shumë se 5000 .-- CHF.

PërparimAri: zgjidhja për investitorë të kualifikuar

Imagjinoni të zotëroni një minierë ari, ose të bëni një marrëveshje me një minierë ari për të blerë ari direkt në minierë dhe më pas ari juaj të rafinohet dhe shkrihet në shufra të çertifikuara në Zvicër, a do të ishte interesante?

 

Sigurisht që do të ishte mënyra më e përshtatshme për të blerë shufra ari; por do të kuptoni që investimi për të qenë në gjendje të operoni është disa milionë CHF.

 

 mysbc.ch SA, Bellinzona ka rënë dakord për kushte atraktive kornizë për klientët e saj në bashkëpunim meResonor SA, Lugano. Kjo marrëveshje, e mundur në variante të ndryshme, quhetPërparimAri,  ju lejon të blini ar direkt në minierë, por me garancinë e Resonor SA se çfarëdo që të ndodhë me minierën (rreziku politik, rreziku i përfitimit të minierës) shufra juaj e arit do të vijë në në çdo rast e keni dorëzuar me çmimin e caktuar . 

 

Kjo marrëveshje ju lejon të blini arin tuaj me një zbritje mesatare prej 25%._ cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_

 

Kjo marrëveshje është në dispozicion të investitorëve të kualifikuar (duke filluar nga 300 gram ar).

bottom of page